Dag 5: County Waterford -County Cork
19 juni 2026 - Lisheenaleen, Ierland
Vanochtend om 9.00 uur vervolgen we in de stromende regen onze reis naar het zuidwesten. Ons volgende overnachtingsadres is een B&B nabij het havenplaatsje Kinsela in het graafschap Cork.
We vertrekken met de ruitenwissers op de hoogste stand, maar volgens de weersvoorspellingen zou het vanmiddag opklaren en de rest van de week in elk geval droog blijven. En kijk daar wordt een mens vrolijk van en dus wordt er zowaar zelfs een liedje ingezet door Tiny en Lau.
Het zicht is een stuk beter dan gisteren omdat de mist oplost en we weer wat kunnen zien van het landschap om ons heen. We kiezen daarom voor een ander deel van de Copper Coast route en rijden langs de kust naar het westen. Hans scheurt inmiddels vrolijk mee met de overige weggebruikers en maakt onderwijl nog even tijd om de volgers thuis een instructie ‘links rijden’ te geven. En of ik dat maar even wilde vastleggen… Ik sputterde nog tegen dat niemand hier echt op zit te wachten, maar om mijn relatie niet al te zeer onder druk te zetten heb ik uiteindelijk toch maar eieren voor mijn geld gekozen… dus hierbij!
Onderweg stoppen we voor een plaspauze bij het Maguires garden centre waar ze een lekkere cappuccino en een overheerlijk stuk carrotcake serveerden. Wel machtig, dus de lunch konden we die middag overslaan.
Om 13.00 uur arriveren we in Kinsela. De zon schijnt en het is met 19,5 graad een prima temperatuur voor een wandeling door het plaatsje. Nog even staan hannesen met de parkeermeter waarop de instructies alleen op zijn Iers vermeld stonden, maar ook dit lukte uiteindelijk met hulp van een vriendelijke Ier. Ik kon trouwens geen touw vastknopen aan hetgeen hij allemaal zei, maar het resultaat was dat er een kaartje uit de automaat rolde. Achter mij hoorde ik een zucht van verlichting opstijgen uit de flinke rij die zich inmiddels had gevormd…
We hebben vanmiddag erg genoten van dit plaatsje met zijn kleurrijke straten en huizen en mooie haven. Hans wordt onderweg nog gebeld door de gastvrouw van de B&B dat ze even weg moet, maar dat ze in de lounge scones en thee voor ons heeft klaargezet en dat de sleutel van onze kamer gewoon in de deur hangt. We rijden even later door een werkelijk prachtig landschap naar de B&B waar we de komende 2 nachten zullen blijven.
Het was een heerlijke dag vandaag en we kijken nu al uit naar de dag van morgen.

Geniet maar!! mooie foto s.