Dag 2: County Wicklow-County Wexford
16 juni 2026 - Glendalough, Ierland
Vannacht was bepaald geen feestje met die rug van mij. Ik kon geen houding vinden waarin ik goed lag en omdraaien was al helemaal geen pretje. En als je dan om een uur of 2.00 naar het toilet moet…. dan moet je op tijd aanstalten maken en het had dan ook niet veel gescheeld of Johny, onze 80-jarige B&B host, had de volgende ochtend kunnen dweilen.
Na een heerlijk ontbijtje, Hans een full continental variant en ik hield het bij een heerlijke fruitsalade en toast, maken we aanstalten om te vertrekken. We willen vanochtend de Sally Gap Drive gaan rijden en afhankelijk van hoe het met mijn rug zou gaan, vervolgens een bezoek brengen aan Glendalough. Op advies van Johny hebben we deze twee activiteiten omgedraaid, omdat Glendalough ‘s ochtends goed te doen is, maar in de loop van de dag overspoeld wordt door toeristen.
Dus dan toch maar eerst naar Glendalough. Dit is een Ierse gletsjervallei in de Wicklow Mountains en vooral bekend om zijn vroegchristelijke kloosternederzetting uit de 6e eeuw. De ronde toren werd door monniken gebruikt als schuilplaats tegen de Vikingen. We waren er al om 9.15 uur, maar konden meteen aansluiten achter 2 busladingen bezoekers. Gelukkig kun je in Glendalough alle kanten op en kun je de drukte een beetje mijden. Wij zijn er 1,5 uur gebleven, maar kozen het hazepad toen we belaagd werden door muggen. Maar eerlijk is eerlijk, heel indrukwekkend om daar tussen al die graven door te lopen.
Na Glendalough rijden we naar Roundwood waar we via de R759 een 26 km. lange scenic route rijden door de Wicklow mountains. Die mountains zijn nou niet bepaald de bergen zoals je die in Oostenrijk of Zwitserland ziet, eerder heuvels… of grote molshopen, maar dan toch…. het was een prima 1,5 uur durende autorit.
Omdat het met mijn rug redelijk gaat, besluiten we later die middag naar de National Botanic Gardens in Kilmacurragh te gaan. Daar was het met inmiddels 17,5 graden goed toeven en we hebben er heerlijk gewandeld.
Om 15.30 was de batterij leeg en moest ik nodig weer even plat. Morgen reizen we verder zuidwaarts.

Fijn dat je toch op pad kon gaan. Toi toi toi met je rug.